BTS, photography

Μία βόλτα στις σκιές

Την Κυριακή 19/11 το photocontest.gr ανακοίνωσε την μεγαλύτερη φωτοβόλτα που διοργάνωσε ποτέ και φυσικά δεν μπορούσαμε να λείψουμε! Όπως είπαν και οι ίδιοι όμως: “Αυτό που σας ετοιμάζουμε όμως δεν θα είναι ένα απλό Photowalk.”

Η πρόκληση

Η φωτοβόλτα θα συνοδευόταν από έναν κλασικό διαγωνισμό φωτογραφίας. Η ομάδα πίσω από το photocontest αποφάσισε να μας δώσει μια γερή πρόκληση! Κληθήκαμε μέσα σε ένα διάστημα περίπου δύο ωρών να κάνουμε όσα κλικ μπορούσαμε με θέμα “Σκιές”. Το πραγματικό challenge όμως ήταν το γεγονός ότι ο κάθε φωτογράφος μπορούσε να ανεβάσει στον διαγωνισμό ΜΟΝΟ ένα κλικ. Αυτό από ό,τι φάνηκε δυσκόλεψε τους περισσότερους οπότε κατά την λήξη της βόλτας και μέσω ψηφοφορίας αποφασίστηκε ο κάθε φωτογράφος να έχει δικαίωμα δύο συμμετοχών.

@john.kaxr

Just Shadows Την προηγούμενη Κυριακή είχα την ευκαιρία να λάβω μέρος στο πρώτο PhotoWalk Challenge που οργάνωσε το @Photo Contest! Στο βίντεο φαίνονται κάποιες από τις λήψεις που κατάφερα να βγάλω μέσα στις δύο ώρες που μας δώθηκαν για να φωτογραφίσουμε “Σκιές”. Ήταν φανταστική εμπειρία, μέσα σε ένα δημιουργικό και ομαδικό κλίμα. All Shot With: Nikon D3s Nikon 24-120mm f4.0 #shadows #shadowphotography #photocontestgr #photowalk

♬ original sound – john.kaxr

Η εμπειρία

Να σημειωθεί ότι το θέμα είχε μείνει κρυφό μέχρι και την τελευταία στιμγή, το γενονός αυτό σε συνδιασμό με το χωροταξικό και χρονικό όριο έθεταν το θέμα αρκετά challenging κατά την γνώμη μου. Νομίζω πως όχι μόνο η ομάδα της CityFilm αλλά όλοι όσοι ήρθαν στο event θα πουν ότι ήταν τόσο μια υπέροχη ιδέα όσο και εκτέλεση από την πλευρά των διοργανωτών και όχι μόνο. Για εμάς συγκεκριμένα ήταν μια κουραστική αλλά γεμάτη από φωτογραφίες, γέλιο και γνωριμίες μέρα και αυτό είναι το σημαντικό!