NEWS, το-live-το-σωστό

Το live το σωστό #3

Στο Το live το σωστό #3 έχουμε καλεσμένο τον Κώστα Αναγνωστόπουλο από τους Digital Amusers που μας μίλησε για την ιστορία του καναλιού και μας έδωσε μερικά insights για το YouTube.

Η Αυγή

Η ιδέα για τους Digital Amusers ήρθε στον Κώστα βλέποντας βίντεο από αντίστοιχα tech κανάλια. Το κανάλι στην αρχή ξεκίνησε με κύρια κατηγορία το tech περιεχόμενο αλλά με την πάροδο του χρόνου το περιεχόμενο άλλαξε και έγινε πιο ευρύ.

Δεν έχω τόσα tech να κάνω και θέλω να κάνω κι άλλα πράγματα που με εκφράζουν πολύ

Κώστας Αναγνωστόπουλος

Όπως ο ίδιος μας λέει, ο λόγος που το αρχικό περιεχόμενο ήταν κυρίως tech είναι επειδή απλά αγόραζε τα προϊόντα ούτως ή άλλως, μάλιστα ο ίδιος έβλεπε πολλά βίντεο σχετικά με τα προϊόντα, και τότε του έκανε “κλικ” και αποφάσισε να ξεκινήσει τους Digital Amusers.

Τα παίρνω που τα παίρνω σαν βλάκας

Κώστας Αναγνωστόπουλος

Το κανάλι πήρε αυτό το ουδέτερο όνομα αντί για κάτι σχετικό με τον δημιουργό του για έναν πολύ έξυπνο λόγο, ο Κώστας από την αρχή είχε την ιδέα οτι μπορεί να θέλει κάποιος συνεργάτης ή φίλος του να συμμετάσχει στο κανάλι και έχοντας ένα ουδέτερο όνομα κάνει την όλη διαδικασία πιο εύκολη, ως παράδειγμα μάλιστα αναφέρει έναν φίλο του όπου με τον οποίο παράγουν μια σειρά podcast για το κανάλι με τίτλο ”Ενα καθόλου Apple Podcast”

Το YouTube στην καραντίνα

Στην συνέχεια συζητήσαμε για την επίδραση που είχε η καραντίνα στο YouTube και για το “μπαμ” που έκανε. Όπου ο ίδιος παραδέχεται πως οι αριθμοί ήταν αρκετά υψηλότεροι σε σχέση με παλιότερα παρόλο που ο ρυθμός παραγωγής των βίντεο δεν άλλαξε.

Οι στόχοι στην αρχή

Κανένας, ξέρω ‘γω!?

Κώστας Αναγνωστόπουλος

Σύμφωνα με τον Κώστα ένας στόχος που δεν πρέπει να υπάρχει στην αρχή είναι ο στόχος των εσόδων μιας και είναι αρκετά δύσκολο να περάσεις την “δοκιμασία” του YouTube για να έχεις την δυνατότητα να έχεις το παραμικρό εισόδημα από την πλατφόρμα.

Συγκεντρώθηκα πολύ στο χρηματικό…

Κώστας Αναγνωστόπουλος

Σύμφωνα με τον Κώστα το να ξεκινήσεις ένα tech κανάλι μόνο και μόνο για να παίρνεις δωρεάν συσκευές δεν πρέπει να είναι ο “οδηγός” στο YouTube μιας και είναι πολύ δύσκολο, ακόμα και οι Digital Amusers μετά απο 4 χρόνια δεν παίρνουν συσκευές με ευκολία.

Η συνέχεια και το τέλος…

Στην συνέχεια αναπτύξαμε διάφορα θέματα σχετικά με το κανάλι, το videography και cinematography και άλλα.

Στο τέλος του live κάναμε δώρο στον Κώστα μια αφίσα του Live και δύο σουβέρ με το λογότυπο του καναλιού που έφτιαξε το πολυεργαλείο/διευθυντής φωτογραφίας της cityfilm Γιάννης Καχραμάνος τα οποία του άρεσαν λίιιιιγο παραπάνω απο όσο έπρεπε.

Freak δεν έχεις τέτοια εσύ, έχεις?

Κώστας Αναγνωστόπουλος

Δείτε το επεισόδιο: