NEWS, marvel, mcu

Ήρθε το τέλος για τα χρυσά συμβόλαια της Marvel με τους ηθοποιούς του MCU

Μια φορά κι έναν καιρό, η Marvel Studios κλείδωνε κάποιους ηθοποιούς του MCU με χρυσά συμβόλαια.
Ετσι οι Robert Downey Jr., Chris EvansChris HemsworthScarlett Johansson και Samuel Jackson έχουν παίξει σε αμέτρητες ταινίες του MCU, η εταιρία το κατάφερε αυτό έχοντας υπογράψει ακριβοπληρωμένα “χρυσά” συμβόλαια με αυτούς τους ηθοποιούς.

Σύμφωνα με τον Kevin Feige επικεφαλής της Marvel Studios είχε αναφέρει παλαιότερα πως τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια δεν είναι πλέον βιώσιμα και τώρα ο πρώην δικηγόρος της Marvel Studios, Paul Sarker αποκαλύπτει μερικές ενδιαφέρουσες πτυχές.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο The Direct ο Sarker δήλωσε πως η Marvel Studios έχει αποκτήσει μια ευελιξία στα συμβόλαια της, αυτό έχει αποτέλεσμα οι ηθοποιοί που απέφευγαν αυτά τα “απάλιωτα” συμβόλαια για δημιουργικούς λίγους, να παίρνουν με άλλη ματιά τις προτάσεις της εταιρίας.

MCU 2
photo: Unboxholics.com

Το 2016 ο Sarker αποχώρησε από την Marvel Studios -πριν η πανδημία χτυπήσει και κάνει την κατάσταση ποιο αμφίβολη- η μακροχρόνια δέσμευση που το MCU απαιτούσε απο τους ηθοποιούς φαινόταν ήδη δύσκολη.

Είναι μεγάλη πρόκληση να έχεις τους ηθοποιούς δεσμευμένους εκεί για τα επόμενα 10 χρόνια της ζωής τους…Από την πλευρά του Kevin Feige πουλιέται πιο εύκολα το να έχεις ένα βραχυπρόθεσμο deal επειδή δεν είναι μεγάλη δέσμευση. 

Αυτό για παράδειγμα το είδαμε πρόσφατα με τον Oscar Isaac και το Moon Knight, που το συμβόλαιό του με την Marvel έληξε με το πέρας της σεζόν του. Επίσης ο Sarker εξηγεί παραπάνω την οπτική του Feige: 

Ένα ακόμη πράγμα που είναι στην οπτική του Kevin είναι πως θέλει κόσμο που θέλει να είναι εκεί. Δεν θέλουν να νιώθει κανείς πως είναι αποθαρρυντικό επειδή “θα πρέπει να το κάνεις για 10 χρόνια”. Θέλουν εάν κάνει κάποιος για 10 χρόνια ταινίες στη Marvel να είναι επειδή το ήθελε και μετά από κάθε ταινία να επαναδιαπραγματεύεται, εάν θέλει ξανά. Θαρρώ πως είναι μια προσέγιση πολύ πιο φιλική προς τους ηθοποιούς με αυτά τα βαρχυπρόθεσμα συμβόλαια, αν και δεν γνωρίζω πόσο βραχυπρόθεσμα έχουν γίνει επειδή δεν περνάνε πλέον από τα χέρια μου. Αλλά ο κύριος λόγος είναι πως έτσι τα πλασάρουν καλύτερα.